dinsdag 7 januari 2014

Test nieuwe Dacia Duster 1.5 dCi

Bron: promotor

Tsja waar kan je de nieuwe Dacia Duster in de winter het beste testen, in de sneeuw natuurlijk.

De Dacia Duster is op dit ogenblik het meest succesvolle model niet alleen van Dacia maar van het hele Renault-Nissan concern.

Dacia Duster 2014 11

De facelift van de Dacia Duster heeft ons veel nieuwe dingen gebracht, zoals de splinternieuwe 1.2 TCe benzinemotor met 125 PK en ook een gloednieuwe 1.5 turbodiesel met 110 PK.

Niet alleen de motoren zijn aangepast maar ook de buitenkant met onder meer een nieuwe grill en andere koplampen, binnenin een compleet vernieuwd dashboard met navigatiesysteem en aanmerkelijk betere stoelen.

Op het asfalt rijdt deze vernieuwde Duster simpelweg goed, maar hoe doet deze vernieuwde versie het in de sneeuw en buiten de gebaande paden, ter vergelijking namen we ook een Skoda Yeti mee.

De Dacia Duster is duidelijk meer geschikt voor ruw terrein dan de Skoda Yeti. Je merkt dat aan de grotere bodemvrijheid en carrosserie overhangen. Waar de de Dacia Duster opschuift richting terreinauto’s is de Skoda Yeti een echte Crossover, ruw terrein is duidelijk niet zijn ‘ding’.

Dacia Duster 2014 12

Op het asfalt is de Skoda Yeti de Duster de baas. Hij rijdt als een echte personenauto. De Dacia Duster is een compromis tussen asfalt en terrein. Hij rijdt goed maar vooral in bochten helt de carrosserie behoorlijk.

Maar eenmaal van de begaande weg af laat de Dacia Duster de Skoda Yeti ver achter zich. Soepel neemt de Duster alle bulten terwijl je in de Yeti behoorlijk door elkaar wordt geschud.

Dacia Duster 2014 13

Ook merk je in het terrein dat de stoelen van deze vernieuwde Dacia Duster veel meer steun bieden. Het navigatiesysteem zit wat aan de lage kant maar werkt uitstekend en is zeker het geld waard.

Al het goede van de vorige Duster is bewaard gebleven. Hij is alleen kwalitatief nog beter, hij heeft sterkere en zuinigere motoren, heeft een luxer en kwalitatief beter interieur en hij is ook nog eens goedkoper dan de vorige versie.

Is de nieuwe Dacia Duster zijn geld waard ? Het antwoord op deze vraag is een volmondig ja !

Dacia Duster 2014 14

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Dokker, Lodgy en Logan MCV vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Sandero (Stepway) vind je Hier.

Meer testen, nieuws en foto’s over de Dacia Duster (SUV) vind je Hier.

Alle prijzen en specificaties en brochures 2013 vind je Hier.

Heel veel tips, trucs, techniek, tunen en pimpen vind je Hier.

Alles over vakantie en kamperen met de Dacia vind je Hier.

En nog veel meer Dacianieuws en foto’s ook op twitter en facebook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten